MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARİ PROJE 2 FİNAL TESLİMİ İSTENENLER LİSTESİ

PROJE KONUSU:

EĞİMLİ ARAZİDE İKİ KATLI KONUT+İŞYERİ TASARIMI

AMAÇ :

YAZ VE KIŞ MEVSİMİNDE KULLANILAN,  TOPOĞRAFYAYA UYGUN,  GÜNEŞ YÖNLERİNİ DİKKATE ALAN İKİ KATLI BİR YAPI (KONUT+İŞYERİ) TASARIMININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ.

MEKANLAR:

KAPALI MEKANLAR: GİRİŞ, TUVALET, YAŞAMA+YEMEK ALANI, MUTFAK, BANYO, YATAK ODASI (1 YA DA 2 ADET)

YARI AÇIK MEKANLAR: TERAS(LAR), BALKON(LAR), GARAJ (AÇIK YA DA KAPALI)

YAPIM TEKNİĞİ :

BETONARME

MALZEME :

SERBEST

PROJE TESLİMİ İÇİN İSTENENLER

VAZİYET PLANI:     ÖLÇEK: 1/200      (EN AZ 2 SİLÜET ÇİZİLECEK)

KAT PLANLARI:      ÖLÇEK:1/100       (ZEMİN KAT PLANI YAKIN ÇEVRESİYLE ÇİZİLECEK)

KESİTLER:                ÖLÇEK:1/100     (EN AZ 2 KESİT, BİRİ MERDİVENDEN GEÇECEK)

GÖRÜNÜŞLER:        ÖLÇEK:1/100      (4 GÖRÜNÜŞ)

MAKET:                     ÖLÇEK:1/100

PERSPEKTİF            ÖLÇEK:1/100

AYRICA ZEMİN KAT PLANI, 1 ADET KESİT VE 1 ADET GÖRÜNÜŞ 1/50 ÖLÇEK ÇİZİM KURALLARINA GÖRE TESLİM EDİLECEKTİR.

*KURŞUN KALEM ÇİZİMLERİ İLE YAPILAN PROJE TESLİMLERİ GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.

SUNUM PAFTALARI VE MAKET ÖZELLİKLERİ

SUNUM PAFTALARI: BELİRTİLEN ÖLÇEĞE UYGUN TEKNİK İLE ÇİZİLMELİDİR. ÇİZİM PAFTASI BOYUTLARI 50x35 cm VEYA 50x70 cm BOYUTUNDA OLMALIDIR. ÇİZİMLERDE ÇEŞİTLİ RENKLERDE ÇİNİ MÜREKKEBİ KULLANILABİLİR.

MAKET: PROJEYİ ÇOK İYİ ANLATMASI BEKLENİLEN MAKET İÇİN HER TÜRLÜ MALZEME KULLANIMI SERBESTTİR.

PROJE TESLİMİ: PROJE PAFTALARI VE MAKET BELİRTİLEN SAATLER İÇİNDE SADECE GÖREVLİLER TARAFINDAN TESLİM ALINIR.

*BELİRTİLEN SAATLER DIŞINDA PROJE TESLİMİ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.                                                                                                                                    BAŞARILAR…